Funderar du på att sälja?

Så går det till

Beslut som kräver eftertanke – före

Att gå från tanke till handling och bestämma sig för att sälja sitt hus eller sin gård, är ett stort steg för de flesta. Det är så viktigt att det blir en bra affär för både själen och ekonomin. Därför lägger vi alltid stor omsorg på förberedelserna och åtar oss varje uppdrag med största ödmjukhet.

Första mötet

Har du bestämt dig? Eller funderar du på att sälja? Kontakta oss så bokar vi in ett förutsättningslöst möte.

Vi träffas och går igenom vad du ska sälja, lyssnar till dina önskemål, diskuterar tillvägagångssätt, marknadsföring, typ av köpare, förväntat resultat och tidpunkt för försäljningen. Finns det en rörelse, djur, maskiner eller andra inventarier som ska ingå i affären eller säljas separat? Hur ser det ekonomiska utfallet efter försäljningen ut? Hur mycket av vår hjälp vill du ha?

För oss är det mycket viktigt att det finns ett förtroende oss emellan. Vårt första möte kan vara avgörande för att det blir en bra affär.

Dina önskemål styr

Det finns förstås standardmallar för hur en försäljning kan utföras. Men eftersom inget av alla våra tusentals uppdrag under åren har varit exakt lika ett annat, skräddarsyr vi varje affär.

Det är förutsättningen för att vi ska kunna göra ett bra arbete och du i slutänden ska känna dig nöjd. Under vårt möte – eller därefter – får du förslag på hur försäljningen kan ske.

Uppdraget startar

Det finns så gott som alltid något som kan förädlas inför försäljningen. Vi ger dig råd om vad som behöver åtgärdas och kan även ombesörja att det blir gjort.

Substansen i fastigheten och dess speciella egenskaper lyfts fram och blir en ordentlig fastighetsbeskrivning som blir ett underlag för köparens beslut. När affären är över, gäller det att ha nått rätt spekulanter med rätt budskap.

Den viktiga marknadsföringen

Vi arbetar fram en objektsprofil som ligger till grund för var vi ska marknadsföra objektet; lokalt, på riksnivå eller utomlands. Naturligtvis sköter vi allt det praktiska kring annonseringen i press och digitala medier.

Det kanske till och med är så att din fastighet stämmer överens med de specifika önskemål som någon av spekulanterna i vårt register har. Med andra ord kanske den presumtiva köparen redan är bekant för oss på Värhulta gårdsmäklare.

Relevanta priser

På Värhulta Gårdsmäklare tror vi inte på låga utgångspriser som lockar en mängd spekulanter.

Vår filosofi bygger på att redan från början sätta ett pris som är relevant i förhållande till marknaden – och som du som säljare är nöjd med.

Vi är också noga med att ge spekulanterna tid och rådrum som gör att de kan ta del av fakta inför sitt beslut.

Öppen budgivning

Om det finns flera spekulanter, kan det bli aktuellt med budgivning – men inte via stressande sms och telefonsamtal. I stället bjuder vi in de som tackat ja till utgångsbudet till en öppen budgivning.

Kravet för att få medverka, är att man tagit del av informationen om fastigheten, läst och godkänt köpekontraktet och har full finansiering.

Budgivning arrangeras först efter säljarens godkännande. Men det kanske är överflödigt att påpeka; Hela processen, från vår första kontakt till att försäljningen är utförd, bygger ju på din medverkan och dina önskemål.

Låter det intressant?

Kontakta oss för ett första möte

    Denna sida är skyddad av reCAPTCHA. Googles Sekretesspolicy och
    Användarvillkor gäller.