Bra läge i Västanvik, Motala!

Permanent villa eller fritishus i Västanvik. En av grundfastigheterna till Västanviks området...
Läs mer ▼
OBJEKTSBESKRIVNINGALLA BILDER

Motala / Västanvik

Västanviksvägen 57


FAKTA
Kommun:
Motala
Område: Västanvik
Objekttyp: Lantvilla
Tomtarea: 1811 Kvm
(Fastighetsregistret)
Boarea: 107 Kvm
(Fastighetsregistret)

Pris:
895.000 kr Begärt pris

Visning:
Visningar efter överenskommelse. Kontakta mäklaren.

Välkommen till Västanviksvägen 57, Västanvik

Permanent villa eller fritishus i Västanvik. En av grundfastigheterna till Västanviks området säljs. Bostad i 1 3/4-plan på strax över 100 kvm. Renoveringsbehov.
Tomtstorlek 1811 kvm, bra läge i orten med ca 250 m till vattnet.

Beläget

Västanvik är ett områd på en udde i Vättern. Området är naturskönt och härför blivit mycket populärt för fritidsboende. Vår fastighet, är en av de två, vilka låg till grund för hela områdets exploatering. 

Naturen skiftar, mellan berg i dagen, till stora grönytor och skogsområden.

Områdets mark ingår till stor del i en mycket välskött och välrenomérad samfällighetsförening. 

Till Motala är det 19 km och till Askersund 27 km. Det finns småbåtshamnar och badplats både ut mot Vättern och in i viken mot öster. 

Tomt

Tomten är på 1 811 kvm. Bostaden vilar på en berghäll, som reser sig 4-5 meter över den förbipasseradne vägen. Terrasserade anläggningar runt byggnaden. Höga häckar mot väg och grannar. 

Uppvuxna lövträd, flera ståtliga ekar, finns på tomten. Plan gräsyta väster om och lågt belägen, inom tomten. I väster ett stort grönområde och skogar. Vandrindvägar, passerar norr om bostaden.

Till viken i öster med båtaman, är det ca 250 m, till "storvättern" är det västerut ca 450 m.

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Motala VÄSTANVIK GA:2: Vattenförsörjnings-och avloppsvattenanläggningar, hamnområden, vattenområden för båtar och bryggor, bryggor, bollplan och grönområden

Gemensamhetsanläggning Motala VÄSTANVIK GA:1: Utfartsväg och vägar inom planområdet med tillhörande vänd-och parkeringsplatser

Fastigheten ligger inom och äger del i: Västanviks Samfällighetsförening, Backstugan Västanviksvägen 5, 591 97 Motala

Se http://www.vestanvik.se/. Kostnaden för den gemensamma skötseln som regleras inom Västanvik GA:1 coh 2, uppgår till 5.000 kr för fritidshus och 10.000 kr för permanentboende. Vatten och avlopp ingår i dettta.

 

Servitut

NYTTJANDERÄTT TELE, Last
1, 1944-01-12

Avtalsservitut villa, Last
05-IM2-68/2593 - 1, 1968-09-25

Bostad

Västanviksvägen 57, är som nämnt en av två "hemman" som varit grunden i hela Västanviksområdet.

Huset är byggt tidigt 1900-tal, därefter utbyggt i mot öster. Veranda och balkong mot väster.

Stensatt och murad sockel som delvis vilar på berget, torpargrund. Huset ligger högt i förhållande till allt i omgivningen. En väl utvald byggplats, när det "begav sig".

Stomme i timmer och trä,liggande och stående träpanel. Betongtegelltak, kopplade 2-glas fönster.

Boarea strax över 100 kvm, har används för generationsboende varför det finns kök på båda våningarna.

På nedre våningen från väster och verandan, hall med trappa till övre plan. Gäst wc. Mot söder, ett stort rum med öppen spis. Mot öster, ett rum med kamin. Mot norr, kök med äldre inredning och maskiner. Invid detta duschrum. Under trappan och vägg i vägg med duschrummet finns en varmvattenberedare. Denna har läckt, varvid fukt och röta har uppstått i såväl det utrymmet som i duschrummet. Här finns behov av renovering. Golvet har sågats upp för att ge en bild av skadan. Klart reparabel skada.

På övre våningen, hall med utgång till balkong, tre rum, två sovrum och det gamla köket som användes för generationsboended. Flera bra förvaringsutrymmen. 

Huset är i behov av renovering både ut-och invändigt men har en bra grundkonstruktion, tilltalade rumsdisposition, högt i tak. Rötskador i fönster mot öster, i fasad på flera ställen. 

Förråd

Förråd ca 10 kvm, trästomme med träpanel och plåttak.

Källare under förrådet med vattenanläggning samt förvaring.

Taxeringsvärde

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 424 000 kr
Mark, värde: 386 000 kr
Summavärde: 810 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Försäljningens gång

Undersökningsplikt

Köparen har enligt Jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om t.ex. byggnaders och anläggningars skick, skogstillgång, planbestämmelser, sotarprotokoll etc. Köparen ges därför möjlighet att på egen hand eller med konsult, före köpet, besikta fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari fastigheten befinner sig. Uppgifter i denna fastighetsbeskrivning kan således inte ligga till grund för talan enligt Jordabalken 4:19, utan har lämnats endast för att underlätta köparens egna undersökningar.

 

 

Handpenning

Vid köpekontraktets tecknande skall köparen erlägga 10 % av köpeskillingen i handpenning. Föreligger så kallade villkor för köpets genomförande, skall handpenning insättas på klientmedelskonto, intill villkoren uppfyllts.

 

Tillträde

Efter överenskommelse. 

 

Visning

Visning sker efter överenskommelse och tillsammans med representant för gårdsmäklare Värhulta. Visningen sker på samlade tider efter bokning. För att delta i visningen, bör beskrivningen studeras noggrant. Utvändig besiktning av området och fastigheten är tillåtet och kan vara en fördel innan en bokad visning.

 

Budgivning

Föreligger fler intressenter till begärt pris, inom viss tid efter visningen, kan budgivning vara tillämplig för att utse köparen. Inför en budgivning skall den som önskar delta, ordna finansieringen av såväl handpenning som hela köpeskillingen. Köpekontrakt översändes för genomläsning före budgivningen.

Budgivningen sker tillsammans med säljaren eller representant för denne och följs av kontraktsskrivande med erläggande av handpenning.

Bud under begärt pris leder inte till att en budgivning startar. Budet antecknas och meddelas uppdragsgivaren.

Det finns ingen skyldighet hos en fastighetsförmedlare att delge spekulanter om andra intressenters bud eller intressen.

 

Denna beskrivning har upprättats på säljarens uppgifter och kompletterats med bilagor från offentliga register. Uppgifter av betydelse för köparen i beslutet att förvärva fastigheten, skall stämmas av med säljaren.

Intresseanmälan

Samtliga fält är obligatoriska

Denna sida är skyddad av reCAPTCHA. Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

Ansvarig Mäklare

Per-Anders Andersson
Per-Anders Andersson
Fastighetsmäklare