30-talsvilla i lugna Mullhyttan

1 3/4 plan, 5-6 rok. stor uppvuxen trädgård. Gångavstånd till skola, förskola och butik.
Läs mer ▼
OBJEKTSBESKRIVNINGALLA BILDER

Lekeberg / "uti vackra Västernärke"

Ålundavägen 13


FAKTA
Kommun:
Lekeberg
Område: "uti vackra Västernärke"
Objekttyp: Lantvilla
Tomtarea: Uppvuxen trädgårdstomt 1751 Kvm
(Fastighetsregistret)
Boarea: 110 Kvm
(enligt säljaren)

Delvis källare.


Pris:
875.000 kr eller däröver

Visning:
Visningar efter överenskommelse. Kontakta mäklaren.

Välkommen till Ålundavägen 13, "uti vackra Västernärke"

1 3/4 plan, 5-6 rok. stor uppvuxen trädgård.
Gångavstånd till skola, förskola och butik.

Bostad

Ålundavägen 13, ligger högt i samhället Mullhyttan i en omgivning med byggnader i liknande stil.

Stor trädgård med park- och fruktträd. Trädgårdsland och häckar. Fina anläggningar med dammar och stensättningar pryder trädgården.

I trädgården finns äldre förråd för TC och ved, gäststuga. Trädgården omgiven av staket. Gata i öster och uppvuxen skog mot väst och nordväst.

Huset är uppfört i vinkel, i 1 3/4 plan, tillbyggt under 2016 i två plan. 

Huset är uppfört med trästomme, brädfodrad fasad. Den tillbyggda delen är rejält isolerad. Kopplade fönster. Taket belagt med cementtegel. En del av fasaden är till vissa delar målad med plastfärg. 

Nedre våningen innehåller, från öster och entrén. Stor hall, trapp till övervåningen och förråd. Två rum varav ett med parkettgolv och ett med utgång till stor altan.

Kök, "enkelt" utrustat med diskmaskin, spis, fläkt, inbyggt kylskåp, köks vedspis för värme. Över våningen innehåller, fräscht badrum med wc, handfat och badkar med dusch. Helsvetsade väggmattor. Renoverat 2014. Tre sovrum samt flera "kattvindar".

Under halva huset, torpargrund och under andra hälften källare. Invändigt något lågt i taket. Här finns tvättmaskin och varmvattenberedare är installerat. Utgång till utvändig trappa. Dräneringspump avvattnar källaren. Avloppet har från tid till annan varit under dimensionerat, med stopp som följd.

 Fastigheten har del i väg, årlig kostnad cirka 1700 kr.

 

 

 

 

Försäljningens gång

Visning

Visning sker efter överenskommelse och tillsammans med representant för gårdsmäklare Värhulta. Vid visningen beses fastighetens byggnader vilka inte är tillgängliga för intressenter på annan tid. 

Begärt pris

875.000 kr.

Handpenning

Vid köpekontraktets tecknande skall köparen erlägga 10 % av köpeskillingen i handpenning. Föreligger så kallade villkor för köpets genomförande, skall handpenning insättas på klientmedelskonto, intill villkoren uppfyllts.

Undersökningsplikt

Köparen har enligt Jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om t.ex. byggnaders och anläggningars skick, skogstillgång, planbestämmelser, sotarprotokoll etc. Köparen ges därför möjlighet att på egen hand eller med konsult, före köpet, besikta fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari fastigheten befinner sig. Uppgifter i denna fastighetsbeskrivning kan således inte ligga till grund för talan enligt Jordabalken 4:19, utan har lämnats endast för att underlätta köparens egna undersökningar.

Budgivning

Föreligger fler intressenter till begärt pris, inom viss tid efter visningen, kan budgivning vara tillämplig för att utse köparen. Inför en budgivning skall den som önskar delta, ordna finansieringen av såväl handpenning som hela köpeskillingen. Köpekontrakt översändes för genomläsning före budgivningen.

Budgivningen sker tillsammans med säljaren eller representant för denne och följs av kontraktsskrivande med erläggande av handpenning.

Bud under begärt pris leder inte till att en budgivning startar. Budet antecknas och meddelas uppdragsgivaren.

 Denna beskrivning har upprättats på säljarens uppgifter och kompletterats med bilagor från offentliga register. Uppgifter av betydelse för köparen i beslutet att förvärva fastigheten, skall stämmas av med säljaren.

 Ansvarig mäklare

Per-Anders Andersson

DOKUMENT

Intresseanmälan

Samtliga fält är obligatoriska

Ansvarig Mäklare

Per-Anders Andersson
Per-Anders Andersson
Fastighetsmäklare
Pia Eriksson
Pia Eriksson
Fastighetsmäklare